Печен Заек с Бира

01/04/2018
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваГуру1323135513333
"И с вино става, но печен заек с бира си е истинска класика "
Приготвяне20 мин.
Готвене70 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 297
  • Преглеждания за месеца352
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • заешко месо - 1 кг
  • пресен лук - 1 връзка
  • зеленчукова подправка - 1 с.л.
  • бира - 1 в.ч.
  • джоджен
  • червен пипер
  • черен пипер
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете заека на порции и хубаво натрийте със червен пипер, джоджен и олио.

Нарежете лука и го сипете в тава, като го поръсите с червен пипер, джоджен и малко сол.

Разбъркайте и сипете бирата, подредете порциите заешко и прибавете още една чаша вода.

Покрийте със алуминиево фолио и печете в умерена фурна.

След 40-50 минути извадете от фурната и отстранете фолиото.

Върнете във печката за запичане на заешкото.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар