Сочен Телешки Бифтек с Яйце

01/04/2018
Dayana
отDayanaЧирак3031
"Едно яйце, един сочен телешки бифтек и една добра дума - какво повече му трябва на човек "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо203
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • телешка кайма - 600 - 700 г
  • яйца - 6 бр.
  • лук - 1 бр. глава
  • олио - 2 лъжици
  • галета - 50 г
  • черен пипер
  • сол
  • червен пипер
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо омесваме добре каймата с нарязания на ситно лук, двете лъжици олио, галетата, червения и черен пипер и сол (на вкус). След като сме омесели добре, разделяме на 6 равни части. От тях оформяме кюфтета с дебелина около 2 сантиметра и ги пържим в тиган със загрято олио.

Също така изпържваме и яйцата на очи. Те стават много лесно и бързо, просто ги чуквате в сгорещеното олио.

Когато всичко е готово, сервираме всеки бифтек с по едно яйце на очи отгоре му, като може да поръсим и червен пипер върху яйцето.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар