Пане кундзато

01/04/2018
Нина Иванова Иванова
отНина Иванова ИвановаМастър Шеф4288912255
"Да знаете само каква вкусотия се крие зад това екзотично наименование "
Приготвяне30 мин.
Готвене10 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо250
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Срежете питката наполовина. Запечете в тава във фурната до леко златисто. Извадете и намажете хубаво със зехтин. Обелете доматите и ги нарежете на кубчета.

Нарежете моцарелата също на кубчета, а маслините на кръгчета. Подредете върху намазания със зехтин хляб, домати, моцарела и маслини.

Напръскайте със зехтин. Посолете със сол на вкус и украсете с пресен босилек.

P.S: Пане кунзато означава подправен хляб и е огромен отворен сандвич. Прави се, като се вземе току-що опечен хляб, още топъл от фурната и се напръска със зехтин. След това се прави плънка по желание.
Плънките могат да бъдат най-различни:
- чери доматчета, каперси, тънко нарязан лук, аншоа.
- доматчета, сушени домати, грилован патладжан, моцарела, риба тон и др.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!