Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Постен Сладкиш с Вишни

Постен Сладкиш с Вишни

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Постен Сладкиш с Вишни
Снимка: Албена Асенова
2 / 3
31/03/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Нещо вкусно по всяко време на денонощието"

Необходими Продукти

  • брашно - 2 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • сол - 1 щипка
  • ванилия - 1 прахче
  • газирана вода - 1 ч.ч.
  • олио - 50 мл
  • вишни - 1 ч.ч. (пресни или замразени )
  • бакпулвер - 1 ч.л. (с връх)
  • сол - 1 щипка
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се смесват предварително пресятото брашно, бакпулверът, захарта, солта и ванилията. След това се добавят газираната вода и олиото.

Всички съставки се разбъркват хубаво до хомогенна смес. Полученото с консистенция на кексово тесто се прехвърля в намазнена и набрашнена тавичка.

Плодовете се овалват в малко брашно и се разпределят равномерно отгоре върху сместа. Сладкишът се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна около 40 минути.

Проверява се дали е готов с помощта на клечка. Забодена в десерта, тя трябва да излезе суха.

След като се извади от фурната, готовият постен сладкиш се поръсва се с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: