Млечна пилешка супа с гъби

01/04/2018
Анелия Цонева
отАнелия ЦоневаПомощник Готвач86175161
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо211
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пилешките фенери до момента, в който месото само се отделя от костта. Посолете бульона по ваш вкус. Обезкостете пилето.

В тенджерка загрейте кравето масло и запържете в него предварително нарязаните гъби за не повече от минута. Добавете и брашното, за да стане гъста кашичка.

Разводнете с бульона, в който сте варили пилето - до 700 мл. Изсипете в тенджерата пилешкото месо и млякото и когато сместа заври добре, прибавете ситно нарязаното топено сирене.

Бъркайте, докато сиренето се разтопи и оставете да ври, докато получите желаната гъстота.

Поръсете с черен пипер и подправете с лимонов сок.

По желание сервирайте с крутони.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар