Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Кифлички»Малки селски кифлички с локум

Малки селски кифлички с локум

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7724k2k3k7
Малки селски кифлички с локум
Снимка: Марияна
1 / 4
01/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Хапвайте и споделяйте с приятели - тези кифлички са прекалено вкусни, за да си ги пазим само за себе си"

Необходими Продукти

  • брашно - 260 г
  • мая прясна - 10 г
  • жълтъци - 3 бр.
  • захар - 60 г
  • прясно мляко - 100 мл
  • маргарин - 40 г /немско/ с масло за доомесване
  • олио - 2 с.л
  • сол - 1 щипка
  • локум
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затопляме леко прясното мляко и вътре слагаме 2 с.л от брашното и 1 с.л от захарта заедно с маята. Разбъркваме много добре. След като сме размили мята в течността, тогава слагаме брашното и захарта в съответното количества. Покриваме с кърпа за 10 мин да бухне и стане гъста каша.

В съд пресяваме брашното и си правим кладенче.

В купа си разбиваме 2 от жълтъците и захарта. Вътре при брашното слагаме шупналата мая с прясното мляко и разбитата смес. Добавяме и щипка сол.

Замесваме меко тесто. Размекваме си маргарина с маслото и доизмесваме тестото. Правим го на топка и го оставяме да втаса на топло, докато си уголеми обема около 50 мин.

След като втаса тестото, го делим на две топки и ги разточваме. Режем листа на квадрати. В началото на всеки слагаме по 1/2 разтегнато локумче, затваряме от двете страни и навиваме. Трябва да се получат малки вити кифлички.

Втория лист можем да нарежем на малки триъгълници. В началото на всеки слагаме локумa, затваряме, за да не се разтече локумът и навиваме. Слагаме хартия за печене в тава и нареждаме кифличките на разстояние.

Оставяме ги така на топло за 30 мин. Разбивам в купичка 1 жълтък и 2 с.л. олио с вилица и мажем кифличките с локум. Печем в загрята на 180 г фурна до готовност.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: