Пълнени макарони с кайма

02/04/2018
Зорица
отЗорицаМастър Шеф74923023982
"Е, такава вкусотия всеки иска да опита, но ние пазим рецептата специално за вас "
Приготвяне25 мин.
Готвене50 мин.
Общо75 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
21 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 652
  • Преглеждания за месеца102
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена21

Необходими Съставки

  • макарони - 1/2 пакет едри Кончилионе или Лумакони
  • кайма - 500 г
  • кромид лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • червени пиперки - 300 г, печени и обелени
  • домати - 1 бутилка, консервирани смлени
  • чесън - 2 скилидки
  • босилек
  • олио
  • сол
  • черен пипер
  • лют червен пипер - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме макароните, но не напълно.

Варим ги с няколко минути по-малко от времето, показано на опаковката. Трябва да са леко твърди.

Запържваме каймата с нарязания на ситно лук, скилидките чесън, настъргания на ситно ренде морков, обелените и накълцани на ситно печени червени пиперки, лют червен пипер, сол, черен пипер и босилек.

Накрая добавяме и консервата смлени домати. Поръсваме щедро с босилек.
Подправяме със сол.

Щом заври, махаме от котлона.

Пълним макароните със сместа и ги нареждаме в тавичка със сваляемо дъно, в която сме сипали на дъното един пръст от сместа за плънката.

Редим макароните на два слоя, като между двата слоя слагаме част от плънката. Завършваме отгоре с остатъка от плънката и печем на 180 градуса около 25 минути.

Изчакваме да изстинат хубаво и махаме ринга на тавичката.

Гарнираме и поднасяме.

Бон Апети!подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар