Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Печено Свинско»Свински джолан с картофи и моцарела на фурна

Свински джолан с картофи и моцарела на фурна

Свински джолан с картофи и моцарела на фурна
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
01/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
2
"Опитвали ли сте да сложите в едно изречение джолан и моцарела, а в една тава?"

Необходими Продукти

  • свински джолан - 1 бр
  • картофи - 4 едри бр
  • моцарела - 120 г
  • сол - на вкус
  • розмарин - 1 стръка
  • черен пипер
  • олио
  • червен пипер - 1 ч.л. равна
  • пресен лук
  • мащерка - суха
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измива се средно голям свински джолан, поставяме в голяма тенджера, покриваме с вода, в която сме добавили сол, и варим на умерен огън до готовност.

Изважда се, отцеждаме и обезкостяваме, като месото се накъсва на едри парчета. Картофите се обелват и нарязват на кръгчета с дебелина 0.5 мм.

Пресен лук се нарязва на ситно, моцарелата нарязана на кръгчета. В намаслена тавичка се нарежда кръгчета картофи, върху тях свинското месо от джолана. Поръсваме със сол, черен пипер и ситно нарязан стрък розмарин и суха мащерка.

Върху месото се нареждат кръгчета моцарела, малко олио и половин чаша вода от бульона, в който се е варило месото. Покрива се тавата с алуминиево фолио и печем в загрята фурна 180°C до готовност на картофите.

Сервираме порция поръсена с нарязан пресен зелен лук.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Асенова
Албена Асенова
Вили,днес си в стихията си.От прекрасни,по-прекрасни рецепти!
01.04.2018 17:24
1