Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Хрупкави Хлебчета Земели

Хрупкави Хлебчета Земели

Хрупкави Хлебчета Земели
Снимка: Веселина Константинова
1 / 4
15/10/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Ароматът, който се носи от кухнята и доволните усмивки на децата са две основателни причини да си запишете рецептата за хрупкави хлебчета земели"

Необходими Продукти

  • брашно - около 500 г
  • мая - 1/2 кубче (21 г)
  • сол - 1/2 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • хладка вода - 250 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В част от водата разтворете маята и разбъркайте.

В купа изсипете леко шупналата мая, добавете солта, оцета и зехтина. Прибавете брашното на порции и замесете меко тесто. Ако е необходимо, добавете още брашно.

Оставете тестото да втаса на топло.

Разделете втасалото тесто на осем топчета.

Намазнете ръцете си и оформете земелките.

Подредете ги в тава застлана с домакинска хартия. Направете разрез на повърхността - кръст, с помощта на остър нож.

Изпечете хлебчетата в загрята фурна на 180 до 200 градуса до розов-златист загар.

Хрупкавите Хлебчета Земели са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: