Кюфте ислим кебап

02/04/2018
zarq666@gmail.com
отzarq666@gmail.comМастър Шеф5351671969
"Истински кулинарен шедьовър от Турската кухня - да ви е сладко "
Приготвяне30 мин.
Готвене80 мин.
Общо110 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 640
  • Преглеждания за месеца3640
  • Преглеждания за седмицата1628
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжана нарязваме по дължина на тънки ивички, посоляваме и оставяме за двайсеттина минути да се отцеди в гевгир от черната вода. Изплакваме, изцеждаме и изпичаме на скара, предварително намазани с олио.

Добавяме към каймата сол, ситно нарязан кромид лук, черен пипер, магданоз и кимион и омесваме добре.

Добре е каймата да се остави смесена с другите продукти да престои известно време, за да се овкуси.

Слагаме изпечените филии патладжан на кръст и върху тях слагаме кюфте, завиваме с патладжана и забождаме с клечка за зъби.

Отгоре слагаме чери домат и завършваме с резен чушка.

Заливаме отгоре и около тях с мазнина, посоляваме и слагаме да печем във фурната на 220 градуса. Пекат се около 25 минути.

Доматеното пюре смесваме с 1 с.л. брашно и сол и заливаме кюфтенцата.

Печем до готовност, докато се сгъсти соса.

Поръсваме с магданоз.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар