Кюфте ислим кебап

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k8k7
06/02/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4
"Истински кулинарен шедьовър от Турската кухня - да ви е сладко"

Необходими Продукти

  • смляно месо - 500 г телешко, агнешко
  • патладжани - 2 по - дълги
  • кимион - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • магданоз - 4 - 5 стръка
  • чесън - 4 - 5 стръка
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжана нарязваме по дължина на тънки ивички, посоляваме и оставяме за двайсеттина минути да се отцеди в гевгир от черната вода. Изплакваме, изцеждаме и изпичаме на скара, предварително намазани с олио.

Добавяме към каймата сол, ситно нарязан кромид лук, черен пипер, магданоз и кимион и омесваме добре.

Добре е каймата да се остави смесена с другите продукти да престои известно време, за да се овкуси.

Слагаме изпечените филии патладжан на кръст и върху тях слагаме кюфте, завиваме с патладжана и забождаме с клечка за зъби.

Отгоре слагаме чери домат и завършваме с резен чушка.

Заливаме отгоре и около тях с мазнина, посоляваме и слагаме да печем във фурната на 220 градуса. Пекат се около 25 минути.

Доматеното пюре смесваме с 1 с.л. брашно и сол и заливаме кюфтенцата.

Печем до готовност, докато се сгъсти соса.

Поръсваме кебапа с магданоз.

Кюфте ислим кебапът е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Зори
Зори
Благодаря много за страхотните снимки и онагледяващото видео към рецептата! Направени са изключително професионално!
Отново благодаря :)))
11.05.2018 12:04
11
Rositsa Ivanova
Rositsa Ivanova
Колко доматено пюре?
26.04.2018 10:30
8
1
Покажи всички подкоментари