Задушен заек върху канапе от лук

01/04/2018
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваГуру1347136513674
"Заек се готви така - две мнения по въпроса няма "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо564
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • заешко месо - 1/2 заек
  • лук - 3 големи глави стар
  • сос терияки - 1 к.ч.
  • кафява захар - 1 с.л.
  • зеленчукова подправка - 1 с.л.
  • масло - 100 г
  • черен пипер
  • червен пипер
  • джоджен
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изкиснете хубаво заешкото, като във водата сипете една лъжица оцет.

Измийте и сложете да се вари заешкото месо със зеленчуковата подправка.

Нарежете лука на шайби и сложете в тиган да се задуши, като сипете соса. Като омекне, добавете кафявата захар и черния пипер, може малко сол, ако ви се струва безсолен.

Заешкото месо сложете да се задуши в маслото, като овкусите със сух джоджен, червен пипер и черен пипер.

В подходящи чинии сложете от лука като канапе и подредете от задушеното заешко.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар