Патешки Фенери с Прясно Зеле

02/04/2018
zarq666@gmail.com
отzarq666@gmail.comМастър Шеф5701782071
"Страшно рационално и вкусно - става само да си запишете рецептата и да я пробвате "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо236
  • Преглеждания за месеца49
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • патешки фенери - 1 кг
  • прясно зеле - 1 кг
  • домати - 1 кг
  • сол - 1 к.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • фенел - 1 ч.л. семе
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • дафинов лист - 2 бр.
  • олио - 4 с.л.
  • лют пипер - 1 ч.л. или 2 - 3 сушени люти чушки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В по-дълбока тенджера нареждаме половината нарязано на парчета месо от фенера, върху него се нарежда половината от едро нарязаното прясно зеле, половината от нарязаните на полумесеци домати и върху тях се слага остатъка от месото и целите необелени скилидки чесън.

Посоляваме със сол, слагаме дафиновите листа, разпределя се останалото зеле и най-отгоре подреждаме остатъка от доматите, поръсваме с черен пипер, червения пипер, лют пипер или лютите сушени пиперки, семената от фенела, сол и олиото.

Налива се топла вода около 400 г и се похлупва.

Варим под капак на умерен котлон около 50 минути.

Поднасяме ястието горещо.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар