Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Домашен режимен шоколад

Домашен режимен шоколад

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5274k1k2k5
Домашен режимен шоколад
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 4
01/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
15 мин.
Порции
1
"Когато трябва да спазвате строг режим, но душата ви плаче за нещо сладичко - домашен режимен шоколад"

Необходими Продукти

  • кокосови стърготини - 50 г
  • краве масло - 50 г 82%
  • сусамов тахан - 2 с.л.
  • брашно от рожков - 2 с.л. препълнени
  • ванилия - 1 прахче
  • сурови ядки - орехи, бадеми, лешници, кашу количеството е по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган с незалепващо покритие разстопяваме кравето масло. Прибавяме кокосовите стърготини и запържваме до леко порозовяване, като бъркаме с дървена шпатула непрекъснато. Имайте предвид, че кокосът порозовява много бързо, бъдете внимателни, да не изгори!

Отстраняваме от котлона за момент.

Добавяме сусамовия тахан и разбъркваме, докато таханът омекне и се смеси с кокоса.

Прибавят се рожковото брашно, ванилията и натрошените ядки.

Сместа се разбърква добре и се връща за минутка отново на котлона, колкото да клокне само. Оставяме да изстине.

Вече изстиналата и сгъстена смес изсипваме върху стреч фолио и оформяме като шоколадово блокче. Опаковайте го добре с фолиото.

Изтъняваме с помощта на точилка.

Сложете блокчето внимателно в тарелка и поставете във камерата на хладилника, за да стегне.

След около час режимния шоколад (подходящ за НВ/ВМХ) е готов за консумация. Колкото престои, по-хубав става.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: