Йогурткейк

Росица МариноваРосица Маринова
Помощник Готвач
1097714518381
Йогурткейк
Снимка: Росица Маринова
1 / 3
02/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
12
"Обзалагаме се, че се произнася по-трудно, отколкото се прави"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 2 кофички
  • желатин - 2 - 3 пакетчета
  • пудра захар - 100 г
  • лимони - сок от 1 лимон и кората от лимона (може и да се замести с 1 ампула есенция от лимон)
  • бисквити - 130 г
  • масло - 100 г меко
  • орехи - 1 - 1 и 1/2 ч.ч. натрошени
  • сладко - или конфитюр по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бисквитите се смилат и се смесват с маслото и орехите. Сместа се слага във форма за торта с махащ ринг, разстила се тънък слой и се прибира във фризера.

Киселото мляко се разбива с тел заедно с пудрата захар, есенцията и желатина (предварително разтворен по упътването на опаковката).

Готовата смес се изсипва върху блата от бисквити и се прибира в хладилника да се стегне.

След около 30 мин се изважда от хладилника и се маже отгоре със сладко или конфитюр - по ваш избор и вкус.

Лек и лесен десерт, който е диетична версия на стандартния чийзкейк.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: