Крем шоколад

от ИвеНовак
08/12/2012
"Вкусни шоколадови кремчета само за 20 минути"
Приготвяне5 мин.
Готвене15 мин.
Общо20 мин.
Порции2
Сготви+2 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
Статистика
  • Преглеждания общо22 903
  • Преглеждания за месеца103
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана6 пъти
  • Рейтинг4,3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 20 ч.л
  • масло - 25 гр.
  • какао - 4 с.л.

Приготвяне на Крем шоколад

Яйцата се разбиват със захарта на слаб огън, докато станат на пяна.

Свалят се от огъня и се прибавят маслото и какаото. Бърка се, докато се сгъсти, и се сервира в купички.[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

4.3
Общо 22 гласували
5 13
4 5
3 2
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Изпрати
maria
03.01.2016 15:42
povarnq ot kotka ne go probvaite
1
0
аз
11.03.2015 17:39
Замръзете го във фризера,става вкусно!!!
0
0
Елица
21.06.2013 11:54
ок, явно не мога да добавя линк - ето рецептата:

200 грама тъмен шоколад (75 на сто какаово вещество), натрошен на парчета
120 мл топла вода
  3 големи яйца, разделени
40 г захар

Сложете разчупеня шоколад и 120 мл топла вода в съд на водна баня (не трябва да докосва водата). Поддържайте температуратата на най-ниската степен, колкото лекичко ври водата и оставете шоколада да се топи бавно - трябва да отнеме около 6 минути.

Махнете шоколада от огъня и разбъркайте добре - докато е гладък и лъскав, оставете го да изстине за 2-3 минути и се добавете жълтъците. Отново разбъркайте добре - с дървена лъжица. След това в чиста купа разбийте на белтъците до меки връхчета, а след това разбийте в тях захарта (около 1/з на път), и продължавайте да разбивате докато станат по-солидни белтъците (в оригиналната рецепта е гланцови белтъци, но са доста меки тогава и по-добре става като са по-твърдички).

Сега с метална лъжица "сгънете" една супена лъжица от белтъците в шоколада, за да го разхлабите, след това внимателно добавете и останалите белтъци. Трябва да имате търпение тук - трябва да се добавят с резки движения за "сгъване/обвиване" и рязане, така че да запази въздуха, който прави муса лек.

Разпределете сместта по чаши, покрийте ги със стреч-фолио и охладете за 2 часа.

(от Делия Смит онлайн,шоколадов мус)
1
0
Елица
21.06.2013 11:35
линк:
0
0
Елица
21.06.2013 11:35
Не знам дали е коректно да давам връзки към други сайтове, но съставките ми ннапонмят на друга рецепта която винаги става перфектна и всички си облизват и купичките св него. само се използва шоколад вместо какао, и метода е малко по-различен (на английски е рецептата):
0
4
siseto
21.06.2013 10:57
Ужасно е, за нищо не става
6
0

Най-популярните рецепти от категорията

Подобни и изпробвани

Избрани

Gotvach.bg във Фейсбук

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с