Крем шоколад

08/12/2012
Иве
отИвеНовак92
"Вкусни шоколадови кремчета само за 20 минути"
Приготвяне5 мин.
Готвене15 мин.
Общо20 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо32 078
  • Преглеждания за месеца76
  • Преглеждания за седмицата24
  • Коментирана6 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват със захарта на слаб огън, докато станат на пяна.

Свалят се от огъня и се прибавят маслото и какаото. Бърка се, докато се сгъсти, и се сервира в купички.подобни рецепти тук

5 14
4 6
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

maria
maria
03.01.2016 15:42
povarnq ot kotka ne go probvaite
1
0
София Христова
Не е ли хубаво?
0
0
аз
аз
11.03.2015 17:39
Замръзете го във фризера,става вкусно!!!
0
0
Елица
Елица
21.06.2013 11:54
ок, явно не мога да добавя линк - ето рецептата:

200 грама тъмен шоколад (75 на сто какаово вещество), натрошен на парчета
120 мл топла вода
  3 големи яйца, разделени
40 г захар

Сложете разчупеня шоколад и 120 мл топла вода в съд на водна баня (не трябва да докосва водата). Поддържайте температуратата на най-ниската степен, колкото лекичко ври водата и оставете шоколада да се топи бавно - трябва да отнеме около 6 минути.

Махнете шоколада от огъня и разбъркайте добре - докато е гладък и лъскав, оставете го да изстине за 2-3 минути и се добавете жълтъците. Отново разбъркайте добре - с дървена лъжица. След това в чиста купа разбийте на белтъците до меки връхчета, а след това разбийте в тях захарта (около 1/з на път), и продължавайте да разбивате докато станат по-солидни белтъците (в оригиналната рецепта е гланцови белтъци, но са доста меки тогава и по-добре става като са по-твърдички).

Сега с метална лъжица "сгънете" една супена лъжица от белтъците в шоколада, за да го разхлабите, след това внимателно добавете и останалите белтъци. Трябва да имате търпение тук - трябва да се добавят с резки движения за "сгъване/обвиване" и рязане, така че да запази въздуха, който прави муса лек.

Разпределете сместта по чаши, покрийте ги със стреч-фолио и охладете за 2 часа.

(от Делия Смит онлайн,шоколадов мус)
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв