Великденско венче от бутертесто

01/04/2018
Албена
отАлбенаМастър Шеф61375620774
"Страшно ефектно и много лесно за приготвяне - ето с какво да декорирате великденската трапеза "
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо159
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • бутертесто - 275 г
  • захар - 6 с.л.
  • канела - 1 с.л.
  • захаросани плодове - микс кубчета
  • яйца - 1 бр. (само жълтъка)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Готовото бутертесто се разточва леко по дължина.

В купичка се смесват захарта, канелата и плодовият микс. След като се размесят добре, се разпределят по цялата площ на листа от бутертестото.

Листът се завива на руло по дългата страна и се разрязва също по дължина, така че да се получат две дълги ленти.

Лентите се усукват с разрезите нагоре една около друга и получената плитка се оформя на венец.

Венецът се прехвърля в тавичка за печене и се намазва с разбит жълтък.

Пече се в предварително загрята фурна на 190 градуса.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!