Бърза и лесна козуначена торта

01/04/2018
Петя Цанкова
отПетя ЦанковаПомощник Готвач853075
"Толкова е лесно да приготвиш вълшебно вкусна козуначена торта, че е грехота да не я опитате "
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 670
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

  • За блата
  • козунак - 1 бр., стар, малък
  • бисквити - 1 п., твърди
  • стафиди - 50 г
  • портокал - 1 бр. (мандарина)
  • банани - 1 бр.
  • амарето - 1 с.л. (ром)
  • За крема
  • кондезирано мляко - 1 кутия подсладено, варено
  • заквасена сметана - 400 г (1 голяма кофичка)
  • За украса
  • млечен шоколад - 1 бр.
  • олио - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се приготвя кремът, като се смесят и хубаво объркат кондензираното мляко и заквасената сметана.

Нямах готово варено мляко, а си го направих от 1 кутия кондензирано мляко, подсладено с толкова захар, което варих на бавен огън в касерола с двойно дъно, докато започна да оставя следа по дъното от дървената вилица и цветът се промени на карамелен.

На дъното на купа, която предварително е обвита със стреч фолио, се натрошават бисквити, напръскват се с Амарето (или с каквото желаете), слагат се и малко накиснати стафиди.

Следва малко крем, ред от начупения при мен козунак и м/у него се слага нарязан на кубчета портокал. Отново крем, а над него - наредени кръгчета банан. Процедурата се повтаря до свършването на продуктите.
Завършва се с един ред бисквити.

Загръща се с фолиото и се оставя да престои в хладилник едно денонощие.

Ако обаче не издържите като нас, по-добре е да напръскате козунака с някакъв сироп, защото иначе е малко сухичък.

Обръща се в подходящ поднос.

Украсата е по ваше желание. При мен е от един млечен шоколад, разтопен в МФ с една супена лъжица олио.

Да ви е сладко!подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар