Тутманик на розички с яйца, сирене и масло

02/04/2018
Яница Николова
отЯница НиколоваГотвач349400262
"Попитахме 100 деца коя е любимата ни закуска и всички те гласуваха за тутманик на розички с яйца, сирене и масло "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 857
  • Преглеждания за месеца108
  • Преглеждания за седмицата27
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • Тесто
  • кисело мляко - 100 мл
  • яйца - 1 бр.
  • мая - 1/2 кубче
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • олио - 50 мл
  • сода бикарбонат - 1/3 ч.л.
  • хладка вода - 105 мл
  • брашно - около 500 г
  • Плънка
  • краве сирене - 200 - 300 грама, натрошено
  • яйца - 2 бр.
  • Още
  • краве масло - 100 - 150 г размекнато или св. мас
  • За намазване
  • жълтъци - 1 бр.
  • олио - 1 ч.л.
  • вода - 1 ч.л.
  • сусам - или мак за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От продуктите за тестото се замесва меко и нелепнещо тесто. Слага се в купа и се покрива със стреч фолио. Оставя се да втаса около 1 час.

Продуктите за плънката се разбъркват. След това се разточва на правоъгълник с дебелина около 0.5 -1 см, намазва се с маслото и се слага плънката.

Навива се на руло и се реже на кръгчета с дебелина около 3-4 см.

Нареждат се с отвора нагоре в тава с хартия за печене. Намазва се с разбития жълтък, олио и вода. Поръсва се със семената.

Оставя се да втаса, покрито със стреч фолио, или във фурната на 50 градуса, докато удвои обема си около 20-30 мин.

Пече се в предварително загрята фурна на 180-190 градуса до златисто.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар