Консервиране на коприва в буркани

03/04/2018
"Който иска да хапва свежа коприва по всяко време на годината, трябва ведната да си запише тази страхотна рецепта да консервиране на коприва "
Приготвяне25 мин.
Готвене25 мин.
Общо50 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо14 440
  • Преглеждания за месеца89
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Копривата трябва да е свежа и крехка. Почистете от сламки и корени.
Може да отделите и само листата.

Измийте копривата под течаща вода обилно, за да паднат всички прашинки. Може да си помогнете с цедка.

Сложете я в дълбок съд и я залейте с вряла вода за около 10 минути.
Отцедете я с помощта на решетъчна лъжица и я напълнете в подходящи буркани, ката може да не притискате силно.

Сложете по 1 ч.л. сол.

Залейте с минералната вода до ръбчето на буркана.

Затворете с нови капачки и стерилизирайте за 10 минути.

Готовите буркани съхранявайте на тъмно.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!