Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Шишчета»Мариновани агнешки шишчета по гръцки на скара (Αρνί σχάρας)

Мариновани агнешки шишчета по гръцки на скара (Αρνί σχάρας)

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k8k7
Мариновани агнешки шишчета по гръцки на скара (Αρνί σχάρας)
Снимка: Зори
1 / 9
11/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Заемете стратегическо място близо до скарата, защото ще искате са изядете колкото се може повече агнешки шишчета по гръцки"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 кг
  • зехтин - 100 мл
  • риган - 1 ч.л.
  • лимони - сока от 1
  • кромид лук - 3 - 4 глави
  • червени чушки - 3 бр.
  • домати - 3 - 4 бр.
  • черен пипер - (прясно смлян)
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лимоновият сок, зехтинът и риганът се смесват и се загряват в тиган, докато сместа леко заври.

Варят се няколко минути и се махат от котлона.

Слагат се нарязаното на еднакви по големина парчета агнешко месо, като се обръщат, така че да се покрият отвсякъде с маринатата.

Маринова се 2-3 часа, като агнешкото месо се обръща от време на време. Парчетата месо се изваждат и се поръсват хубаво с малко сол и черен пипер.

На шишчета се нанизват, редувайки се, парче месо, парче кромид лук, парче домат, парче червена чушка и така до привършване на продуктите.

Скарата се загрява максимално, намазва се със зехтин или парче сланина и шишчетата се пекат от всички страни, като периодично се мажат с четка с малко мазнина.

Обикновено се сервират с гарнитура от печени картофи, гарнирани с резен лимон и поръсени със ситно нарязан магданоз.

Аз предпочетох да ги гарнирам с листа свежа маруля, стрък пресен лук и колелца изпечен на скарата кромид лук.

Маринованите агнешки шишчета по гръцки на скара (Αρνί σχάρας) са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: