Печени на фурна хрупкави крилца и парти бутчета

03/04/2018
zarq666@gmail.com
отzarq666@gmail.comМастър Шеф6481992206
"Защо ви е фурна, ако в нея не печете хрупкави пилешки крилца и парти бутчета "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
29 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 386
  • Преглеждания за месеца178
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена29

Необходими Съставки

  • пилешки крилца - 1.5 кг и парти бутчета
  • масло - 100 г
  • олио - 1 - 2 с.л.
  • чесън - 1 скилидка по - едра
  • картофен чипс - 1 ч.ч., счукан в хаванче
  • картофено пюре - 4 с.л. на прах
  • копър - 1 ч.л., сух
  • сушени зеленчуци - 6 с.л. *
  • чесън - 1 с.л. на гранули
  • лют червен пипер - 1/2 к.л.
  • червен пипер - 1 к.л. сладък
  • черен пипер - 1 ч. л.
  • сол - 1 ч.л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките парти бутчета и крилца се почистват и измиват.

Прехвърлят се в тенджера, заливат се със студена вода и се слагат на котлона да заври водата. Щом заври, засичат се пет - шест минути и се дърпат от котлона.

Изцеждат се в гевгир.

Сухите съставки се смесват в подходяща купа.

Маслото се загрява в тиган с една лъжица олио и една едра разделена на две скилидка чесън.

Бутчетата и крилцата се прехвърлят едно по едно в загрятото масло, обръщат се и се прехвърлят в купата със сухите съставки.

Всяко крилце и бутче се овалва с леко притискане и се прехвърля в тавичка върху хартия за печене

Пекат се около 20 - 25 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса и включен вентилатор до образуване на златиста коричка.

Поднасят се с разпределен в купички сос Тартар.

Добър апетит!

* Зеленчуците са смлени на брашно в електрическа кафемелачка - праз, целина, пащърнак, кромид лук, морков, червена чушка.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар