Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Патешко месо»Патешки фенер с пикантна коричка

Патешки фенер с пикантна коричка

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5273k1k2k5
Патешки фенер с пикантна коричка
Снимка: Величка Щърбанова
2 / 3
03/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
3
"Важното е месото да е сочно, а коричката пикантна"

Необходими Продукти

  • патешки фенер - около 1.5 кг
  • портокали - 2 бр.
  • мащерка - клонки (сушена)
  • пипер меланж - 1/2 к.л. (смлян)
  • сол - 1 равна суп. лъж.
  • изворна вода - 1/2 л
  • уиски - 25 мл
  • горчица - на върха на 1 к.л., по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патешкия фенер внимателно почиствам с пинцета от перушинки.

С горелка леко го пърля и измивам много добре. Оставям го да се отцеди от водата.

В една купичка смесвам сол, пипер меланж (прясно смлян), малко стрита мащерка, уискито, горчица и разбърквам.

Намазвам целия фенер с тази смес.

Портокалите обелвам от кората. Разделям единият на две половини и го слагам във вътрешността на фенера.

Поставям фенера в дълбока тава с капак (ако не разполагате, използвайте дебело алуминиево фолио). Отгоре нареждам резенчета портокал и поръсвам с клончета мащерка.

Наливам 1/2 л изворна вода в тавата, слагам капака и поставям във фурната за около час и половина. От време на време изваждам и поливам във получения при печенето ароматен сос.

Получава се печен ароматен фенер с интересна пикантна коричка.

Получената патешка мас може да прецедите и да съхраните в буркан за готвене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: