Бърз гратин в американски стил

03/04/2018
marcheva14
отmarcheva14Мастър Шеф67269343931
"Гратин за хора, които ценят времето си - приготвя се лесно и е много вкусен "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо217
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 200 градуса;
Дълбока керамична форма.

Картофите се почистват. Поставят се в робот и се настъргват. Веднага се поставят в купа и се изплакват под студена вода. Изцеждат се и се поставят в памучна кърпа, завива се като вързоп и се изстискват колкото може повече.

Поставят се в суха купа, добавя се сметаната, инд. орехче, сол, черен пипер и се разбърква. Оставя се настрана.

Лукът се нарязва на тънки филийки. Изсипва се върху картофите.

На бекона се отстранява кожата и се нарязва на жулиени. Добавя се отгоре върху лука.

Сиренето се настъргва на ренде и половината - около 100 г от него се добавя към картофената смес.

Всичко се разбърква много хубаво - до комбиниране на продуктите.
Намаслява се много хубаво формата за печене със зехтин, дъното и стените ѝ. Изсипва се сместа, изравнява се.

Покрива се с Al фолио- без фолиото да докосва сместа.
Пече се на 200 градуса за 45 мин.

След 45 мин се отстранява фолиото, поръсва се с останалото сирене Чедър и се допича за още 15-20 мин до златисто.

Преди да се сервира, се охлажда за 20 мин.

Източник: My American Kitchenподобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар