Бисквитена торта с 2 крема

Росица МариноваРосица Маринова
Помощник Готвач
1097744518571
Бисквитена торта с 2 крема
Снимка: Росица Маринова
2 / 3
03/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 600 мл
  • яйца - 3 бр. размер L
  • брашно - 3 с.л.
  • пудра захар - 6 с.л.
  • ванилия - 2 п.
  • какао - 3 с.л. + 3 с.л. какао за поръсване
  • бисквити - 1 голям пакет (кръгли)
  • кокосови стърготини - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата със захарта. Слагаме сместа на котлона на водна баня или в тенджера с двойно дъно заедно с млякото, брашното и ванилията. Варим до сгъстяване на крема.

В правоъгълна форма за терин (или кексова форма) поставяме домакинско фолио и поръсваме дъното обилно с какао. Отделяме 1/3 част от крема и прибавяме 3 с.л какао, за да направим какаов крем.

След като сме поставили малко крем на дъното на формата, редим един слой предварително потопени в прясно мляко бисквити, изсипваме какаовия крем, втори ред бисквити, ред млечен крем и накрая завършваме със смес от натрошени бисквити, кокососви стърготини и малко крем за спойка.

Оставяме тортата в хладилник за минимум 5 часа, за да стегне крема.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: