Запечени картофи с прясно мляко

03/04/2018
Ася Заевска
отАся ЗаевскаЧирак11619388
"Бързо и вкусно - гаранитрано удоволствие за лакомници "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо919
  • Преглеждания за месеца103
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме и нарязваме картофите на тънки кръгчета. След това ги потапяме за 5-10 мин във вряща вода. После ги изваждаме и отцеждаме.

Подреждаме в намазнена тавичка първо 1/2 от картофите, после нарязаната на тънко шунка и останалите картофи. Заливаме с малко олио и поръсваме с мащерка.

Разтваряме нишестето в прясното мляко, като добавяме и подправките - черен пипер, червен пипер и сол (на вкус). С тази смес заливаме картофите.

Печем на 200 градуса за около 40-45 мин (или докато ястието стане готово).

Накрая изваждаме от фурната и поръсваме с настъргания кашкавал.

Връщаме отново във фурната за още 5 мин.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар