Домашна баница с лапад и газирана вода

04/04/2018
Рая Андонова
отРая АндоноваГотвач38634344
"Вкусна баница със свежа плънка, вкусотии от кухнята на баба "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо581
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лападът се почиства, а лукът и чесънът се нарязва на ситно. Задушават се в олио заедно с чубрица, риган и сол на вкус.

Млякото се разбърква с газираната вода, содата и сол на вкус.

Тавата се намазва с олио и на дъното й се слагат 2 листа от корите, които в средата се разрязват на кръст, за да не се надига при печенето.

Слага се още 1 и се разпределя част от лапада с малко натрошено тофу. Така през 2 листа се слага плънка и накрая завършва с 2 листа.

Баницата се разрязва на квадрати. Сгорещява се 100 мл олио и се налива на тънка струя в разрезите.

Полива се отгоре равномерно с млякото и газираната вода. Поръсва се със сусам.

Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!