Задушен Заек с Бира

04/04/2018
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваГуру1347136513674
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 272
  • Преглеждания за месеца260
  • Преглеждания за седмицата82
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • заешко месо - 1/2 заек
  • бира - 250 мл светла
  • масло - 100 г
  • праз - 1 стрък
  • зеленчукова подправка - 1 с.л.
  • джоджен - 1 к.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете заешкото на порции, сложете да се изкисва за около 1 час във студена вода и малко оцет (1 с.л). Месото сложете да заври, като отстраните пяната, която се е образувала.

Оставете така да поври за около 15 минути, след което извадете месото. В тиган с капак сипете маслото, прибавете месото и залейте със бирата.

Оставете така да се задушава на умерен котлон, след 15-20 минути сипете зеленчуковата подправка, джоджена и черния пипер.

Нарежете праза на ивици и добавете при месото, той придава много приятен аромат и добре ще овкуси заешкото освен бирата, която ще го направи още по-крехко заешко.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар