Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Маринована Риба»Маринован Солен Сафрид

Маринован Солен Сафрид

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Маринован Солен Сафрид1 / 2
06/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • сафрид - 3 кг неизчистен
  • сол - 1/2 кг
  • оцет - 750 г
  • олио - 1 л
  • вода - 4 л
  • черен пипер - 1 пакетче на зърна
  • бахар - 1 пакетче, на зърна
  • дафинов лист - 1/2 пакетче
  • копър - 1 връзка нарязан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Правим саламура със солта и водата, като измерваме с яйце, то трябва да се покаже на повърхността колкото 20 ст.

Ако то не се появява, добавяме още сол, разбъркваме добре, за да се разтвори и пак измерваме с яйцето.

Изчистваме и измиваме добре от кръвта рибата и я слагаме в по-дълбока тенджера, заливаме с половината саламура, притискаме отгоре с една чиния, за да не изплува рибата на повърхност и оставяме така за 12 часа.

Сменяме саламурата на 12 часа, като премахваме старата, а наливаме нова.

Самият сафрид трябва да стой в солена саламура е 24 часа.

Когато престои 24 часа, премахваме, отцеждаме добре и слагаме в оцет за 6 часа.

Оцетът е толкова, колкото да се покрие самата риба. Приготвяме си сухи буркани за сафрида.

Премахваме самата риба от оцета и нареждаме в бурканите, като поставяме подправките помежду.

Поставяме олиото на тигана и го препичаме. Сваляме и оставяме да изстине напълно.

Изсипваме олиото върху рибата за да я покрие. Запечатваме бурканите и прибираме на хладно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: