Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Мариновани Гъби»Стерилизирани Манатарки в Буркани

Стерилизирани Манатарки в Буркани

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Стерилизирани Манатарки в Буркани1 / 2
06/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • манатарки - 800 г пресни гъби
  • захар - 50 г
  • сол - 30 г
  • лимонена киселина - 20 г
  • вода - 2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите измиваме и накисваме във вода за един час.

В подсолена вода сваряваме за около половин час.

Отцеждаме, може да ги нарежем, а ако са малки, може и цели.

Приготвяме си буркани и ги пълним с готовите гъби.

Марината се приготвя, като поставяме водата да заври и прибавяме подправките заедно с лимонена киселина.

Изсипваме, докато се покрият самите гъби.

Затваряме с капачка и прибираме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: