Шоколадова Торта с Филаделфия

04/04/2018
Roksi
отRoksiПомощник Готвач985085
"И вие ли си мечтаете някой да ви изненада с парче шоколадова торта с Филаделфия "
Приготвяне50 мин.
Общо50 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо498
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смелете бисквитите в блендер. Разтопете маслото и го объркайте с бисквитите. Ще се получат влажни трохи.

Прехвърлете ги във форма със свалящ се борд 24-26 см. Оформете от тях блата, като притискате с дъното на чаша или с лъжица. Сложете в хладилник за 30 минути.

През това време направете крема. Сложете шоколада и 100 мл от течната сметана в микровълнова фурна за 30 секунди. Извадете и разбъркайте.

Направете така още 2-3 пъти докато шоколада се разтопи напълно. Оставете да се охлади.

В купа разбъркайте сиренето Филаделфия с пудрата захар до получаване на гладък крем.

Накиснете желатина в 50 мл студена вода за 10 минути. Когато набъбне го сложете в съд на водна баня да се втечни. Прибавете го към сместа с шоколада.

Разбийте останалите 200 мл течна сметана с миксер. Смесете я крема с Филаделфия. Накрая смесете с шоколадовата смес като бъркате със шпатула внимателно.

Изсипете готовия крем върху блата и върнете в хладилника за още 2-3 часа. Когато кремът е стегнал украсете с малко какао и ядки.

Аз ползвах готов шаблон за какаото, но може просто да наръсите.

Вашата торта вече е готова за консумация.

Бон Апети!подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар