Малинов конфитюр

05/04/2018
Величка Щърбанова
отВеличка ЩърбановаИноватор29613719481
"Да ви се намират излишни бурканчета малиново сладко, защото нашето свърши "
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо924
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • малини - 1 1/2 кг
  • захар - 1 1/2 кг
  • лимонена киселина - 1/2 равна ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Малините са много нежен и ароматен плод. Най-напред трябва да ги почистим внимателно от дръжчици и полепнали по тях остатъци от листенца. Имиваме ги внимателно с вода и ги слагаме в дълбока тава за варене на сладко.

Поръсваме ги със захарта и ги оставяме да престоят така поне 12 часа. В тавата с озахарените малини се е получил сироп. Вода не е нужно да се добавя.

Поставяме тавата на котлона. По време на варенето с решетъчна лъжица обираме внимателно получаващата се пяна и я отстраняваме.

Пет минути преди края на варенето добавяме лимонената киселина.

За проба на готовност на конфитюра, приложете стария изпитан тест със суха порцеланова чинийка. Гребнете от тавата и капнете върху чинийката. Ако капката не се разтече - готово е!

Насипете малиновия конфитюр в сухи бурканчета и стерилизирайте (за по-сигурно) за 5 минути.

Дали ще използвате ароматния конфитюр за палачинки, мекички, бухтички, сладкиши, сладоледи, заливка за цедено кисело мляко, кремчета или просто ще го хапвате върху филийка с масло - изборът е ваш.

Да ви е сладко!подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!