Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Козунак»Козунак с три яйца

Козунак с три яйца

Изабел ИлиеваИзабел Илиева
Новак
11501342
Козунак с три яйца
Снимка: Анонимен
1 / 3
06/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 250 мл
  • лимонова кора - от един лимон
  • мазнина - 150 мл
  • захар - 150 г
  • ванилия
  • локум
  • стафиди
  • ром
  • мая - 1 кубче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете стафидите в рома, докато месите. В лупа сложете маята и хладкото мляко, за да я размиете.

Добавете трите яйца без единия жълтък, който ще оставите за намазване.

Добавете захарта и разбивате до гладка смес, започнете да добавяте брашно до лепкав меко тесто.

Започнете да си намазнявате ръцете и да изместват до свършване на мазнината.

Оставете да втасва, след което оформен по желание и оставете да втасва вече с плънката от Стафиди и Локум.

Намажете с жълтък и поръсете със захар.

Печете 45 мин на 160 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: