Пилешко с ориз и моркови

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k8k7
Пилешко с ориз и моркови
Снимка: Зори
1 / 4
13/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6
"Класическа и магически вкусна комбинация, към която сме пристрастени"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 700 г (бутчета, крилца или др.)
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 - 2 бр., наситнен
  • чесън - 1 - 2 скилидки, наситнен
  • ориз - 1 ч.ч.
  • черен пипер - 7 - 8 зърна, смлени
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 8 с.л.
  • вода - 3 ч.ч. гореща
  • магданоз - 1 връзка, за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо се нарязва на порции, измива се и се подсушава. Олиото се загрява в тиган и месото се запържва за 3-4 минути от всяка страна.

Месото се прехвърля в тавичка, поръсва се със смляния черен пипер.

В същата мазнина се запържва нарязаният на ситно кромид лук за 4-5 минути. Добавя се наситнения моркови и чесънчето и се запържват заедно с лука.

Оризът се слага в цедка и се измива под течаща вода. Отцежда се и се добавя към лука и моркова, запържва се, докато стане стъклен, като се разбърква непрекъснато.

Запърженият ориз се слага в тавата при пилето, налива се 3 чаени чаши гореща вода, разбърква се и се поръсва с 1/3 от наситнения магданоз.

Тавата се слага в загрятата на 180 градуса фурна на средна решетка и включен вентилатор, пече че около 45-50 минути, или докато оризът на фурна абсорбира водата.

Изключете фурната и оставете тавичката вътре за още 10-15 минути.

Сервирайте пилето с ориз в порционни чинии, поръсете със ситно нарязания магданоз и украсете с резенчета свеж морков.

Пилешкото с ориз и моркови е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: