Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Яхния»Свинска Яхния с Гъби и Лук

Свинска Яхния с Гъби и Лук

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
06/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Неустоимо предложение за всички, които харесват българската селска кухня"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 800 г (плешка, бут)
  • лук - 2 бр.
  • гъби - 200 г
  • бяло вино - 1/2 ч.ч.
  • домати - 1 к.ч. белени
  • червен пипер
  • черен пипер
  • чубрица
  • брашно - 1 с.л.
  • магданоз
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на хапки или на по големи късчета. Лукът и гъбите също нарежете, гъбите - на ивици, а лука - на едри парчета.

Сипете олио в тенджера и запържете месото до златисто. Добавете лука, гъбите, виното, доматите, разбъркайте и поръсете със подправките.

Сипете две чаши вода и оставете да се вари яхнията.

По-късно, когато е почти готова, може да поръсите с брашно и черен пипер.

Сервирайте топла поръсена със магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: