Козуначени яйца

05/04/2018
Diana
отDianaПомощник Готвач98922
"Няма да ви питаме дали боядисахте яйцата, а - колко козуначени яйца изядохте, докато не ви гледахме "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо852
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

С помощта на игла пробивам около 10 сурови яйца и изливам съдържанието им (едно от яйцата отделям за козунака, а другите ги прибирам в хладилника за по-нататъшно готвене). След това накисвам стафидите добре във вода.

През това време в купа изсипвам брашното, захарта, солта, размекнатото масло, топлото мляко и яйцето. Отгоре натрошавам маята. Всичко разбърквам с миксер до получаването на гладка смес. Добавям отцедените стафиди и лимоновата кора. Всичко се разбърква отново, след което се оставя да втаса около 30 минути.

След това изливам малко олио във всяка една от черупките на яйцата през отвора, който вече съм направила, за да може след това лесно да ги обеля, когато козунакът в тях се изпече, а не да залепне по черупката.

Поръсвам със захар. После изливам козуначената смес в черупките (сместа е по-рядка, с гъстота на кексово тесто, за да може по-лесно да напълним яйцата). Слагам всяко от яйцата в хартиена форма за мъфини и специална тава с отделни гнезда за печене на мъфини. Пека при 180 градуса за 40 минути.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар