Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Млечно хлебче с масло

Млечно хлебче с масло

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k9k3k6k1
Млечно хлебче с масло
Снимка: marcheva14
1 / 6
07/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5
"Топъл хляб и масло - има ли нещо по-вкусно на света"

Необходими Продукти

  • брашно - 400 г , бяло
  • мая - 7 г, суха
  • захар - 1 с.л.
  • прясно мляко - 220 мл, топло
  • масло - 30 + 30 г, стайна температура
  • сол - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна 200 градуса;

Плоска тава, покрита с хартия.

В купа се смесва маята, млякото и захарта. Разбъркват се и се оставят да шупнат за 10-15 мин.

В купата на миксера се изсипва брашното, млякото с шупналата мая, 30 г масло на парчета и солта.

Замесва се на бавна скорост до топка - гладка и нелепнеща. Изважда се и се поставя в леко намаслена купа, покрива се с фолио и се оставя да втаса.

Втасалото тесто се поставя на плот и с ръце се издърпва до правоъгълник. Започва да се навива от едната страна на руло до средата, същото се прави и с другата страна към средата.

Краищата се защипват.

Обръща се, оформя се на хляб и се поставя в тавата. Поръсва се с брашно и се оставя да втаса за 20 мин.

С остър нож се правят разрези по дължина и в тях се поставя другите 30 г масло. Напълват се разрезите с масло.

Хлебчето се пече на 200 градуса до хрупкава коричка. По време на печенето е хубаво да се напръска с вода.

Млечното хлебче с масло е готово.

Източник: Lussi`s World of Artcraft

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: