Великденско печено зайче с лук, моркови и чушка

06/04/2018
Пламена
отПламенаНовак272211
"Специално Великденско предложение за любителите на заешкото - Сочен заек с ароматна марината "
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 196
  • Преглеждания за месеца84
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо нарежете лука на полумесеци, морковите - на колелца, и чушките - на дребни кубчета.

В дълбок тиган сложете олио, сложете нарязаните зеленчуци. Пържете до полуготовност. Към края на пърженето сложете малко сол (1/2 ч.л.), 1 ч.л. червен пипер, 2 бахара и един дафинов лист.

Разбъркайте 1- 2 минути и отстранете от котлона. Вземете дълбока тава и изсипете приготвените зеленчуци. Отгоре сложете целия измит и подсушен заек.

Сега пригответе сместа за намазване на заека, който предварително сте посолили. Смесете равно количество олио и зехтин и към тях добавете останалите подправки за намазването.

Намажете заека и отстрани налейте 1 ч.ч. вода. Завийте тавата с фолио, печете 2 часа на 180°C и около половин час без фолио.

След като си изпече, поръсете със ситно нарязан магданоз.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар