Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Заешко месо»Печен Заек»Великденско печено зайче с лук, моркови и чушка

Великденско печено зайче с лук, моркови и чушка

Пламена ТодороваПламена Тодорова
Чирак
28141115105
Великденско печено зайче с лук, моркови и чушка
Снимка: Пламена Тодорова
1 / 5
06/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6
"Специално Великденско предложение за любителите на заешкото - Сочен заек с ароматна марината"

Необходими Продукти

  • заек - 1 бр. (около 1, 5 кг)
  • лук - 4 - 5 големи глави
  • моркови - 4 - 5
  • чушки - 1 зелена+1 червена
  • сол
  • черен пипер - 3 - 4 бр. на зърна
  • червен пипер
  • бахар
  • дафинов лист
  • За намазване на заека
  • мащерка - 1 щипка
  • чубрица
  • зехтин
  • олио
  • брашно - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.ч.
  • черен пипер
  • уни сос - ( 2 - 3 капки)
  • За украса
  • магданоз - 1/2 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо нарежете лука на полумесеци, морковите - на колелца, и чушките - на дребни кубчета.

В дълбок тиган сложете олио, сложете нарязаните зеленчуци. Пържете до полуготовност. Към края на пърженето сложете малко сол (1/2 ч.л.), 1 ч.л. червен пипер, 2 бахара и един дафинов лист.

Разбъркайте 1- 2 минути и отстранете от котлона. Вземете дълбока тава и изсипете приготвените зеленчуци. Отгоре сложете целия измит и подсушен заек.

Сега пригответе сместа за намазване на заека, който предварително сте посолили. Смесете равно количество олио и зехтин и към тях добавете останалите подправки за намазването.

Намажете заека и отстрани налейте 1 ч.ч. вода. Завийте тавата с фолио, печете 2 часа на 180°C и около половин час без фолио.

След като си изпече, поръсете със ситно нарязан магданоз.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: