Сос от манго

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Сос от манго
Снимка: Yordanka Kovacheva
4 / 5
07/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Знаете ли за какво си умират морските дарове - за сос от манго, разбира се"

Необходими Продукти

  • манго - 1 бр. голямо, добре узряло
  • лук - 1 глава, малка
  • чесън - 1 скилидка
  • чили - 1 щипка
  • кимион - 1 щипка
  • кафява захар - 1 с.л.
  • лимонов сок - 3 с.л. прясно изцеден
  • вода - 3 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • зехтин - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте чесъна и лука и ги запържете до омекване в зехтина.

Мангото обелете и нарежете на малки парченца. Сложете го при запържения лук заедно с малко сол, захарта, лимоновия сок и водата.

Гответе до сгъстяване бъркайки непрестанно и накрая овкусете с подправките, като си го нагласите по ваш вкус, добавяйки още сол за контраст или оставяйки соса преобладаващо сладък.

По желание може да пасирате за гладка консистенция, а за още по-фин сос - минете го през цедка.

Може да се остави и така, за да се виждат парченцата манго.

Сосът е чудесен за всякакви меса.

Прекрасно се комбинира и със скариди.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: