Свински бут с Картофи и Гъби в Гювеч

07/04/2018
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваГуру1357137513844
"Топ предложение за лакомници - месце, картофи и гъби "
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 752
  • Преглеждания за месеца114
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • свински бут - 1 кг
  • картофи - 800 г
  • печени чушки - 5 бр. червени
  • гъби - 5 бр. големи
  • пресен лук - 2 бр.
  • лук - 1 бр. стар
  • домати - 1/2 буркан белени
  • зеленчукова подправка - 1 с.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • чубрица
  • червен пипер
  • черен пипер
  • олио
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинския бут на големи хапки или жулиени.

Картофите нарежете на кубчета, лука - на по едро, а гъбите - на ивици.

Червените печени чушки нарежете на кубчета.

Сипете олио в гювеча и прибавете месото, поръсете със подправките и хубаво разбъркайте. После прибавете лука, картофите, гъбите и чушките.

Разбъркайте отново и поръсете с още малко от подправките. Добавете белените домати и малко вода. Обелете скилидките чесън и поставете отгоре със ситно нарязан магданоз.

Сложете гювеча във фурната и печете на умерена температура за около час и половина.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!