Разкошно Пиле в Палачинка

08/04/2018
Нина Иванова Иванова
отНина Иванова ИвановаМастър Шеф4288912225
"Завивате пилето в палачинката и го пъхате на топло в корема "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо819
  • Преглеждания за месеца56
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • за около 6 палачинки
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 250 мл
  • брашно - 80 г
  • за плънката
  • пилешко месо - 300 г от бутче
  • лук - 1 малка глава
  • гъби - 150 г печурки
  • домати - 100 г на кубчета
  • куркума - 1 ч.л.
  • заквасена сметана - 3 с.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол
  • олио - 3 с.л.
  • кетчуп - за намазване на палачинките
  • кашкавал - 30 г за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете палачинки от изброените продукти и оставете настрани.

Нарежете пилешкото месо на малки хапки. Почистете лука и гъбите и ги нарежете, лука на дребно, а гъбите на тънки полумесеци. Нарежете домата на кубчета, след като го обелите.

Загрейте олиото в дълбок тиган на котлона на умерена температура. Запържете пилешкото месо. Сипете куркумата, разбъркайте и оставете пилето да се задушава под капак за около 10 мин. Добавете лука и разбъркайте.

След като омекне, добавете гъбите и доматите. Разбъркайте и гответе около 15 мин. под капак.

Овкусете със сол и черен пипер. В края на готвенето, след като плънката е останала без течност, добавете заквасената сметана, разбъркайте и отстранете от огъня.

Напълнете палачинките, като сложите плънка и сгънете като плик за писмо, без да затваряте капака. Подрете пълнените палачинки в тава, застлана с хартия за печене.

Намажете ги отгоре с кетчуп или друг сос по избор, поръсете с настърган кашкавал и запечете във фурна, загрята на 180 градуса, за около 10 минути.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!