Китайски Ориз с Пилешко Месо

08/04/2018
Нина Иванова Иванова
отНина Иванова ИвановаМастър Шеф4058811735
"Взимаме назаем от Китайската кухня най-популярната им рецепта и с радост ви я представяме "
Приготвяне30 мин.
Готвене70 мин.
Общо100 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 671
  • Преглеждания за месеца569
  • Преглеждания за седмицата150
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • ориз - 1.5 ч.ч ориз
  • яйца - 2 бр.
  • олио - 2 с.л.
  • сол
  • соев сос - 2 с.л
  • пилешко месо - 200 г от бутче
  • зеленчуци по избор
  • моркови
  • царевица - от консерва
  • грах - от консерва
  • пресен лук
  • гъби - 3 - 4 бр. печурки нарязани на тънки полумесеци
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително сварете ориза за около 20 мин. Не трябва да е съвсем готов.

Отцедете и оставете да изтине. Сварете и пилешкото месо и нарежете на малки парченца. Загрейте олиото в дълбок тиган на котлона и чукнете двете яйца. Бъркайте докато се пържат, докато станат на малки парченца.

Добавете зеленчуците и пържете, като разбърквате периодично за около 10 мин. Добавете пилешкото месо и ориза и хубаво разбъркайте.

Гответе още около 10 минути и сипете соевия сос, овкусете със сол, но не прекалявайте тъй като соевия сос е солен.

След около 5 минути отстранете от котлона. Сервирайте, като декорирате с пресен лук, нарязан на ромбчета.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар