Баклавена торта

08/02/2010
"Баклавена торта, за парче от която мнозина биха продали душата си! Или в краен случай биха нарушили диетата си!"
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции10-12 парчета
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо51 778
  • Преглеждания за месеца61
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана16 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • кори – фини 500 гр.
  • яйца – 4 бр.
  • захар – 600 гр.
  • брашно – 200 гр.
  • орехи – ядки 200 гр.
  • бакпулвер – 1 бр.
  • канела – 1 ч. л.
  • масло – 125 гр.
  • вода – 400 мл.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В намазана с масло тава се нареждат половината кори. От останалите продукти, без маслото, а орехите предварително смлени, се разбива смес, която се слага върху корите като плънка. Отгоре се подреждат останалите кори и се заливат с разтопеното масло.

Пече се до зачервяване.

Изстиналата баклава се залива със сироп, приготвен от 400 мл. вода и 400 гр. захар.

Тази баклава е по-вкусна на другия ден след приготвянето й.
подобни рецепти тук

5 15
4 5
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (16)

Katia Ctefanova
Katia Ctefanova
19.11.2016 10:50
Захарта заедно за сиропа и за баклавата ли е или само за баклавата? Отделно още 400 гр захар ли се слагат за сиропа?
0
0
Албена
Албена
08.06.2016 22:25
Само шам фъстъкът липсва.п
0
0
Мариела Христова
Много вкусна рецепта, аз също я приготвям по този начин.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв