Великденски курабийки с канелена захар

07/04/2018
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру201584573314
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо449
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват с телена бъркалка яйцата със захарта. В киселото мляко се разбъркват двата вида сода, сипваме в яйчената смес.

Добавя се разтопена мас, ванилия, настъргана кора от лимон и замесваме средно меко тесто, да не лепне.

Разточва се дебела кора от 1 см и с формички се изрязват зайчета, пиленца, яйца и др. Нареждат се върху хартия за печене в две тави.

Намазваме с четка с разбит белтък, поръсваме със смесена захар с канела.

Поставяме за очи стафидки, като леко се притискат в тестото.

Печем в загрята фурна 180°C 15-20 минути до бледо златисто.

Най-вкусните Великденски курабийки.

Вкусен и весел празник!подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!