Великденска солена торта

08/04/2018
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру201584573314
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо531
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелват се картофи и моркови, нарязваме картофите на малки кубчета, морковите на едри парчета и варим в подсолена вода до готовност.

Отцеждат се картофите и овкусяваме с подправката, малко сол и ситно нарязан лук. Морковите се стържат на едро ренде. Царевицата се отцежда.

Отделно се сваряват две яйца и се настъргват на едро заедно с жълтъка. На дъното на плитка чиния се поставя ринг и сипваме за основа картофи, отгоре се намазва с 2 равни с. л. майонеза и се притиска с гърба на лъжица.

Следва ред настъргани моркови, майонеза, трети ред от настъргани яйца, майонеза, четвърти ред отцедена царевица, майонеза, пети ред кашкавал и покриваме тънко с майонеза.

Оставя се в хладилник да стегне за 2-3 часа. Изважда се поръсваме по края с нарязан ситно магданоз, следват полумесеци от червени репички, кубчета малки от краставица, кучбета домати без семената, а в средата сипваме 1 с. л. царевичка.

Сваля се внимателно рингът, като си помагаме с нож, с който се минава по края на тортата. Нарязва се на парчета и сервираме.

Вкусно и красиво за Великден! Светли и благословини празници на всички :))) Рецептата е на Люси с малки промени!подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар