Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Италианска Пица с Кайма

Италианска Пица с Кайма

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k8k7
Италианска Пица с Кайма
Снимка: Зори
2 / 4
11/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Дом, в който има италианска пица с кайма, е дом, изпълнен с щастливи и нахранени деца"

Необходими Продукти

  • тесто за пица - 300 г
  • кайма - 250 г
  • доматен сос - 100 мл
  • зехтин - 1 ч.л.
  • кисели краставички - 4 бр.
  • яйца - 1 бр.
  • лук - 1/2 глава
  • черен пипер
  • кашкавал - 120 г
  • босилек - 2 щипки
  • риган - 1 щипка
  • брашно - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тестото се разточва с точилка върху набрашнен плот, като по края се оставя ръбче, което трябва да остане ненамазано с плънката. От тестото може да направите една голяма пица или две по-малки - по ваш избор.

Прехвърляме в намазаната с олио и поръсена с брашно тавичка.

Смесваме доматеното пюре с една ч.л. зехтин и намазваме пицата.

Почистваме лука и нарязваме на ситно. Смесваме с каймата, добавяме черен пипер и сол и оформяме малки кюфтенца. Разпределяме равномерно върху пицата.

Нарязваме киселите краставички и също разпределяме равномерно. Отгоре поръсваме с настъргания кашкавал, чукваме едно яйце в средата.

Ако предпочитате като мен яйцето по-рохко, то тогава го добавете накрая, когато пицата е почти готова.

Поръсва се със стритите сухи подправки – риган и босилек на вкус, поръсва се със сол и черен пипер и се пече в предварително нагорещена на МАХ фурна, на средна решетка и включен вентилатор.

Колкото са по-високи градусите, толкова по-добре. Пече се до готовност, докато стане хрупкава – около 15 минути (при температура на фурната 240 градуса).

Нарязва се на порциони парчета и се сервира гореща с добре изстудена бира.

Италианската Пица с Кайма е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: