Агнешка глава на фурна

08/04/2018
Мина Димитрова
отМина ДимитроваГотвач217212
Приготвяне20 мин.
Готвене140 мин.
Общо160 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо313
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Главичките се почистват, измиват и посоляват. Нареждат се в тавичка. Лукът се нарязва на полумесеци и се нарежда в тавата около агнешките главички.

Намазвате главичките с олио и подправяте с черен пипер, червен пипер, джоджен, нарязан на ситно /ако е пресен/, розмарин, риган. Накрая се прибавя и чашата бяло вино.

Покрива се цялата тава с алуминиево фолио и се поставя във фурната.

Пече се 30 минути на максимална температура и след това се намалява на 180 градуса и се продължава с печенето около 90 минути. Ако сосът е изврял може да се добави вода.

Накрая се отстранява алуминиевото фолио се се продължава с печенето до приятен загар около 20 минути.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар