Закуски със сирена

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7724k2k3k7
Закуски със сирена1 / 2
11/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • брашно за баница - 2 ч.ч. и още малко за доомесване
  • олио - 5 - 6 с.л
  • яйца - 1 бр.
  • кашкавал - ½ ч.ч.
  • сирене - 2/3 ч.ч.
  • мая - по малко от 1/4 кубче
  • сода - 1/2 ч.л
  • сол - 1 щипка
  • топено сирене - 1 триъгълниче
  • кисело мляко - 2/3 ч.ч.
  • вода - 1/4 ч.ч.
  • олио - за оформяне на закуските
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното със сито в дълбока купа и правим кладенче посредата му. Вътре слагаме яйцето, олиото, щипка сол и щипка захар.

Във водата размиваме маята и му добавяме 2 с.л. брашно и разбъркваме да стане кашичка. В киселото мляко слагаме содата да шупне. Добавяме и тях в кладенчето.

Нарязваме на ситно топеното сиренце. Натрошаваме саламурено бяло сирене и го слагаме вътре заедно с топеното сирене. Замесваме от всички продукти меко тесто. Оформяме го на топка.

Оставяме тестото да си почине за 20 мин. От тестото оформяме 7 топки.

Оформяме топките с намазнени ръце. В тава, покрита с хартия за печене, нареждаме на разстояние закуските.

Печем в загрята на 180 градуса фурна. Към края на печенето ръсим с кашкавала и допичаме.

Да ви е сладко!

Хапваме с айран.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: