Кифлички от козуначено тесто

08/04/2018
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф832478147
"Маскирайте козунака като кифлички и хапвайте по всяко време на годината "
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции24
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 973
  • Преглеждания за месеца185
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и оформете кладенче в него. Разтворете маята в 100 мл затоплено прясно мляко и 1 с.л. захар.

Изсипете сместа в кладенчето и оставете така за 15 минути да шупне маята. Разбийте яйцата и ги сипете при втасалата мая и прибавете разтопеното масло, олиото и солта.

Разтопете захарта в останалото мляко и ги добавете, прибавете ванилийките и настърганата лимонова кора, замесете меко тесто. Намазнете купа, поставете тестото и покрийте със стреч фолио и чиста кърпа, оставете да втаса.

Втасалото тесто обезвъздушете с притискане с пръсти. Разделете го на две топки, разтворете топките първо с пръсти, а после леко с точилката на кори, нарежете корите на 12 триъгълника.

Във всеки триъгълник поставете в широката част от плънките. На едната кора по 1 ч.л. пълна с течен шоколад, а във втората по едно голямо кубче ябълков пестил.

Навийте триъгълниците на кифлички и ги подредете в тави постлани с хартия за печене, оставете на топло да втасат.

Намажете ги с разбито яйце с 1 с.л. прясно мляко и ги поставете в предварително нагрята на 160 градуса фурна печете до златисто.

Намажете ги със захарен сироп 1:1 вода и захар, предварително приготвен.

Кифличките с ябълков пестил поръсете с навлажнена кристална захар, а с шоколад ги поръсете леко с пудра захар.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар